torsdag 9 april 2020

Thomas Svensén

Hemmets Journal
Nr 40, 1992
Inget i datorn





________________________________________________________________________________

Lokaltidningen
Vecka 50, 1996

FotoL Monica Antonsson

Kom igen grabbar!

(VALLENTUNA)
Var finns alla sångglada herrar? Det undrar gossarna i nybildade gruppen Maxistrålarna.
- Vår första målsättning är att få det att låta bra, säger Thomas Svensén.

Maxistålarna är en efterföljare till Vallentuna framgångsrika sångfåglar i Elsa-Gun Gustafssons grupper Ministrålarna och Solstrålarna. När de sjunger är det oftast Clas Svanberg som kompar på gitarr. Nu får han sjunga själv i den nya gruppen som alltså inte leds av Elsa-Gun.
- Det började med att vi hörde barbershopsång på Vallentuna teater, säger Claes Florman som till vardags är kiropraktor. Vi blev så inspirerade att vi på stående fot bestämde oss för att starta en sånggrupp.

Foto: Monica Antonsson
Så blev det och förutom herrarna ovan, finns lokala förmågor som Sten Carlsson, fd sångare i dansbandet Salta Mandlar och Börje Söderlind, fd fältassistent med i gänget.

Tenor och basar
- Vi saknar i första hand en andre tenor samt en första och andra bas, säger Clas Svanberg. Det ska vara glada gubbar under eller över 40 som kan läsa noter. Vi ska nämligen återinföra notboken…
Maxistrålarna, som alltså sjunger för sångarglädjens skull, har redan nu en hyfsad repertoar. Det är Taube, evergreens och barnvisor om vartannat.
- Vi kan en tysk dryckesvisa också, säger Claes Florman. Och en georgisk…
Några storstilade karriärplaner är det ännu inte tal om. Möjligen kan det bli en trudelutt i parken till sommaren.
- Vi har en stående inbjudan att sjunga på BKBK hockeys hemmamatcher, säger Claes Florman medan namnen Svanberg dementerar alla rykten om en förestående världsturné.
- Det blir möjligen en tur till Brottby…

Mycket att göra
Maxistrålarna träffas och sjunger var fjortonde dag. Om de hinner. Gubbar i deras ålder har, som de säger, så mycket att göra.
- Vi har trevligt också, säger Clas Svanberg. Man får inte glömma den sociala biten. Att sjunga är ett sätt att umgås som är väldigt roligt.
Monica Antonsson





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar