tisdag 21 april 2020

Berndt-Rune Jäverbrandt



Södra Roslagen
23 december 1986

Folkkär konstnär som ställer ut

(VALLENTUNA)
Vallentunas kanske mest folkkäre konstnär, Berndt-Rune Jäverbrandt, ställer just nu ut i Föreningsbankens lokaler.
Det har han för vana att göra under december månad och firar med det 12-årsjubileum nästa år. Det innebär att han har ”suttit ett helt år på banken sammanlagt”.

 För Berndt-Rune är det något av årets höjdpunkt att möta Vallentunaborna en gång om året i sitt annars ganska ensamma yrke.

En av nyheterna för Berndt-Rune i år är att han inom kort ska förekomma med en Stockholmsmotiv på två miljoner Domuskassar. Han är nämligen en av de tre konstnärer som fått äran att smycka nämnda kassar. Originalet har han för övrigt lagt sista hand vid just i utställningshallen under den nu aktuella utställningen.

En annan nyhet för året är att Berndt-Rune Jäverbrandt ställer ut några alster med en alldeles ny personlig blandteknik.
Han blandar där gouache, akvarell och torrpastell, något som att döma av reaktionerna hos utställningsbesökarna verkar ha framtiden för sig.

Mest känd har kanhända Berndt-Rune Jäverbrandt blivit lokalt med sina litografier av Vallentunamotiv. Kanske är det just det som gjort honom så folkkär på hemmaplan.

Till och med den 28 december ställer Berndt-Rune Jäverbrandt ut den här gången och utställningslokalen är kanhända ett lämpligt utflyktsmål i julruschen.
Monica Antonsson

1 kommentar: