tisdag 14 april 2020

Familjen Norén och Vallentuna Motor


Södra Roslagen
6 november 1985

Vallentuna Motor bygger ut – igen!

(VALLENTUNA)
Vallentuna Motor bygger ut. En nybilshall för bilförsäljning, utbyggt reservdelslager och en större minilivsbutik är några av nyheterna. Till jul ska anläggningen stå klar. Åtgärden beräknas kunna leda till viss expansion av företaget.

Vallentuna Motor är ett familjeföretag som hunnit få 30 år på nacken. Rut och Karl Norén var några av dem som drog igång verksamheten 1955. Idag har sönerna Kjell och Lars tagit över det mesta av driften.

Smedja fick flytta
- Vi bodde i Solna när jag var barn, berättar Kjell Norén. Jag minns hur dåvarande kommunalrådet Gustav Nilsson kom hem till oss. Han satt i vårt kök och talade sig varm för Vallentuna och tyckte att föräldrarna skulle etablera företaget här. Gustav Nilsson tog nog många sådana initiativ på sin tid.

Så blev det då Vallentuna för familjen Norén. De köpte mark av kommunen. På platsen låg Smed-Kalles smedja som vackert fick flytta på sig till förmån för Vallentuna Motors första 1000 kvadratmeter.

1965 byggdes företaget till första gången och nu är det alltså dags igen.
- Hela Vallentuna expanderar och då vill vi hänga med, säger Kjell Norén.
Service är en hjärtefråga för Vallentuna Motor. Två servicebilar rullar omkring i Mellansverige och den stora verkstaden är specialiserad på service av sopbilar och komprimatorer.

Okända för många
Kjell Norén berättar stolt att Vallentuna Motor är anslutet till kommunens nya värmeverk som snart ska bjuda på prima sjövärme. Företaget har även installerat en återvinningsanläggning som ska förvandla energi från frysmaskinerna i butiken till värme för verkstadslokalen. Elektricitet och ventilation dras också om i samband med den nu aktuella renoveringen.

En storsatsning görs nu på reservdelar och tillbehör. För bilförsäljningen bygger man en ny bilhall med plats för fyra bilar.
- Vi har sålt bilar i 20 år och ändå är det många som inte känner till oss.

Minilivsbutiken får större utrymme och komplett verkstad med plåt och lack för personbilar finns sedan länge i huset. Fasaden ska snyggas till och flera kontoautomatpumpar blir det också vid anläggningen.
- Projektet är en mångmiljonsatsning. Nu kan det kanske till och med bli tal om en viss utökning av företaget, säger Kjell Norén.
Monica Antonsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar